szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Google Cinematic photos néven készített egy új funkciót a Google Fotók számára, ami 3D-s képeket csinál a 2D-s fényképekből.

A Facebook még 2018-ban tette lehetővé, hogy a felhasználók az általuk feltölteni kívánt fotónál beállítsák, hogy azt 3D-s képként jelenítse meg a rendszer. Most a Google is hasonló funkciót fejlesztett a Google Fotók felhasználói számára.

A cég kedden jelentette be, hogy a Cinematic photos nevű újdonság segítségével úgy alakíthatják majd át a hagyományos, 2D-s fényképeket, mintha azok 3D-s fotók lennének. Miután a rendszer elvégezte a szüksége átalakításokat, az eredeti és az új kép között igen látványos lesz a különbség.

Jamie Aspinall, a Google Fotók termékmenedzsere leírása szerint a funkció mögött egy gépi dolgozó algoritmus a gépi tanulás segítségével megpróbálja megtippelni, hogy a fényképnek milyen mélysége lehet, így akkor is meg tudják jeleníteni a 3D-s fotót, ha a szóban forgó fotó eredetileg nem tartalmaz ilyen adatot.

A Google szerint a funkció automatikusan működik majd. Ha az Emlékek funkció által kiemelt képekre rábökünk, automatikusan a 3D-s verziót fogja megjeleníteni.

A Google a tervek szerint 2021 januárjától teszi mindenki számára elérhetővé az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
24.hu: 800 millióért foroghat krimi az őszödi beszédről

24.hu: 800 millióért foroghat krimi az őszödi beszédről

Orbánt másolja a lengyel kormány, amikor nekiesik a médiának

Orbánt másolja a lengyel kormány, amikor nekiesik a médiának

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán