szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sok funkcióval rendelkező elektromos fogkefék közt is igen különleges darabnak számít a Philips újdonsága.

A Philips Sonicare 9900 Prestige fogkefe korrigál, ha a használója nem elég alapos. A funkció lelkét a gyártó SenseIQ nevű találmányának továbbfejlesztett változata adja. A programmód érzékeli, ha a fogkefe használója túl erősen, esetleg túl gyengén pucolja a fogait, és ilyenkor, a mesterséges intelligenciát is segítségévül hívva, automatikusan csökkenti, illetve növeli a kefe által kiváltott nyomást. A cél, hogy a termék tulajdonosa úgy mossa meg a fogait, hogy az valóban tiszta munkát eredményezzen, de közben azért ne sértse meg az ínyét.

A nyomásérzékelés technikája nem teljesen új, és már fogkefék esetében is megpróbálták kamatoztatni. A Gizmodo emlékeztet rá, hogy az Oral-B-nek két olyan eszköze is van, amely rendelkezik ezzel a képességgel, ám az a megoldás össze sem hasonlítható a Philipsével: előbbi gyártó fogkeféiben egy kis lámpa tudatja, ha a fogkefe használója túl erősen/gyengén dolgozik, a korrigálást viszont őrá bízza. Ezzel szemben a Philips terméke magától, felhasználói beavatkozás nélkül is képes csökkenteni vagy növelni a fogakat érő nyomást.

[Elektromos fogkefét használ? Akkor erről tudjon]

A Philips azt állítja, hogy a termék funkciója az érzékeny ínyűeknél is abszolút használható, a kefe emellett pedig lényegesen több lepedéket távolít el. A szerkezethez egy különleges alkalmazás is készült, amely a telefonon/táblagépen valós időben mutatja a készülék által kiváltott nyomást, és azt is, hogy az adott fogat pontosan milyen mozdulattal “söpri”. Az így keletkező adatokat a rendszer elemzi és szükség esetén ajánlásokat fogalmaz meg a felhasználó felé, hogy a fogmosás valóban alapos legyen.

A Philips még nem közölte a termék árát, de a funkciókat látva ne is reménykedjünk benne, hogy olcsón hozzá lehet majd jutni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek