szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban már a Facebook is fenyegetőzött a tervezett szabályozás miatt.

Új médiatörvényt terveznek életbe léptetni Ausztráliában, a szabályozás azt célozza, hogy a helyi sajtótermékek több hirdetési bevételhez jussanak, és hogy fizetésre kötelezzék a reklámpiacot most uraló Facebookot és a Google-t is. A szabályozásban van egy pont, amely szerint a digitális platformok működtetőinek is vissza kell adniuk valamit a híroldalaknak, amelyek a hirdetési piac átalakulása miatt egyre kevesebb bevételhez jutnak.

Mel Silva, a Google ausztráliai igazgatója most bejelentette, hogy ha ebben a formában elfogadják a törvényt, akkor elérhetetlenné teszik a keresőoldalt Ausztráliában – írja a BBC.

Scott Morrison miniszterelnök a hírportálnak elmondta, hogy a kormány nem hátrál meg, még ebben az évben elfogadják a törvényt. A BBC-nek több képviselő is zsarolásnak minősített a Google bejelentését.

A The Guardian szeptemberben írta meg, hogy a Facebook értesítette Ausztrália internetezőit, hogy ha életbe lép az ország új médiatörvénye, akkor a helyi facebookozók onnantól semmilyen hírt, illetve újságcikket nem tudnak majd megosztani a platformon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

A Facebook és a Google 2018-ban kötötte meg a Jedi Blue névre keresztelt megállapodást, amely mindkét cég számára előnyökkel járt az online hirdetési piacon. Ám ezek az előnyök nagyon rosszul mutatnak a vállalatok ellen éppen zajló trösztellenes perekben.

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Egy lyuk miatt öt napig tartó szigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Egy lyuk miatt öt napig tartó szigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson