szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áprilisban egy biztonsági frissítés keretében a Microsoft száműzi a Windows 10-es gépekről a „régi” Microsoft Edge böngészőt, és felváltja a modernebb, Chromium-alapú változattal.

Volt valaha egy kevéssé sikeres Internet Explorer, majd jött a valamivel, de nem sokkal sikeresebb Microsoft Edge, azután pedig a modern formába öltöztetett, Chromium-alapú változat, ami végre elhozta a vállalat számára a hőn áhított elismerést (a böngésző a második helyen áll a Chrome mögött).

2020 augusztusában a Microsoft bejelentette, hogy 2021. március 9-től megszünteti a régi Edge (Edge Legacy) támogatását, azaz a böngésző nem kap több biztonsági frissítést. Mostanra pedig az is kiderült, hogy április 13-án, a szokásos Patch Tuesday keretében eltávolítja a Microsoft Edge eredeti verzióját. (A Patch Tuesday minden hónap második keddjére esik, ekkor adja ki a Microsoft az új biztonsági frissítéseket.) Persze nem maradnak a gépek böngésző nélkül, ugyanis megkapják a jóval modernebb és sokoldalúbb, Chromium-motoron alapuló Edge változatot.

©

„Amikor sor kerül az említett frissítésre, a már nem támogatott Microsoft Edge Legacy asztali alkalmazás eltávolításra kerül, és az új Microsoft Edge lép a helyére. Ez a böngésző beépített biztonságot és a legjobb együttműködési képességet kínálja a Microsoft biztonsági ökoszisztémájával, miközben biztonságosabb, mint a Chrome a vállalkozások számára a Windows 10 rendszeren” – írja a Microsoft.

Az érintett Windows-verziók: 1803-as (2018. április), 1809-es (2018. október), 1903-as (2019. május), 1909-es (2019. október), 2004-es (2020. május). A Windows 10 20H2-es verziójú eszközöket nem látják el az új Edge böngészővel ugyanis az már betöltődik az operációs rendszerrel, így az áprilisi kumulatív frissítés csak a böngésző régi verzióját távolítja el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Szegedi találmányt akasztanak a kenyai elefántok nyakába: jelez, ha valaki lő a közelben

Szegedi találmányt akasztanak a kenyai elefántok nyakába: jelez, ha valaki lő a közelben

Tartályépítő céget vesz Csányi Sándor, de ez nem OTP-s ügy

Tartályépítő céget vesz Csányi Sándor, de ez nem OTP-s ügy