szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatalmas szerencséjük volt a United Airlines 328-as járatán utazóknak. A Boeing 777-es egyik hajtóműve felrobbant és lángolt, de a pilóta megőrizte a nyugalmát.

Felrobbant a United Arilines Denverből felszálló 328-as járatának jobb oldali hajtóműve. Az utastérből rémisztő látványt nyújtó égő hajtómű ellenére a gép legénysége gyorsan regált. A CNN megszerezte a repülőgép és a torony közötti rádióbeszélgetést, amelyben a gépet irányító pilóta nyugodt hangon közli: súlyos meghibásodás miatt azonnal vissza kell térnie a repülőtérre. Az utasok nem estek pánikba, sőt egyiküknek még a keze sem remegett, amikor videót készített a lángoló, a borítását addigra már elvesztett hajtóműről.

A hajtómű darabjai Denver egyik külvárosában zuhantak le, de még anyagi kár sem keletkezett: az elemek udvarokra és üres telkekre hullottak.

„A gép középső részén ültünk a feleségemmel, amikor egy óriási robbanást hallottam” – mesélte CBS4 csatornának a járat egyik utasa, Mike Vena. A pár Baltimore-ból tartott Hawaiira, a szerencsétlenül járt gépen. „Nem volt pánik sem a legénység, sem az utazóközönség soraiban” – magyarázta hozzátéve:  „a gyerekeinkért aggódtam, suliban vannak, nekünk pedig 21 éve ez lett volna az első páros vakációnk”.

A repülőgép körülbelül fél órán át volt a levegőben, azután biztonságosan landolt ott, ahonnan útnak indult. „Ha fel tudtunk volna állni egészen biztos, hogy állva tapsolva ünnepeltük volna a pilótát” – mondta Mike Vena, aki feleségével egy későbbi géppel utazott el végül Honoluluba.

Denver elővárosára zuhantak egy felszálló repülő hajtóművének darabjai

A hajtómű burkolatának karimája egy ház udvarára esett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat