szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A különleges egyed néhány napja jött világra, és úgy tűnik, képes együtt élni a testi rendellenességével.

Állapota ellenére egészségesnek tűnik az a kutyakölyök, amelyik két farokkal és összesen hat lábbal jött a világra február végén az oklahomai Neel Állatkórházban. A Skipper nevű egyed állatorvosok szerint az első olyan kutya, amely a hasonló rendellenességek ellenére életben maradt. Az eb egyébként egy border collie és egy ausztrál juhászkutya kölyke.

Skipper másban is különbözik a többi, normális állapotban született kutyától: az úgynevezett monocephalus dipygus és a monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus jelenségével küzd, mely azt jelenti, hogy a kölyöknek ugyan egy feje és mellkasürege van, de

két kismedencei régióval, két húgyúti traktussal, és két reprodukciós rendszerrel rendelkezik.

A szakemberek a spina bifidát, vagyis a nyitott gerincet is észlelték az ebnél. A spina bifida eseteiben a velőcső fejlődése valamelyik lépésben zavart szenved, így a gerincoszlop nem záródik össze teljesen.

Az orvosok szerint Skipper extra lábai ugyanúgy reagálnak az ingerekre, mint a normál kiskutyáknál, és látszólag ugyanolyan ütemben is fejlődnek. A szakemberek ettől függetlenül nem zárják ki, hogy idővel segítségre lesz szüksége a mozgásban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 16-18 év közötti, cisztás fibrózisban szenvedő gyerekek oltása kezdődött meg

A 16-18 év közötti, cisztás fibrózisban szenvedő gyerekek oltása kezdődött meg

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

iPhone-ról Androidra vált? A WhatsAppját egy az egyben átviheti

iPhone-ról Androidra vált? A WhatsAppját egy az egyben átviheti