szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube-videós Luke Miani egy kiszuperált iMac-et és egy M1 processzorral szerelt Mac Minit házasított össze.

Hosszas várakozás után az Apple 2020 novemberében mutatta be a Mac-ekbe szánt saját gyártású processzorát, az M1-et, amivel az Intel processzorait váltja ki a cupertinói cég. A vállalat emellett több olyan eszközt is bejelentett, amelyekbe már bele is tették a lapkát.

Az új MacBook Air teljesítménynövekedését látva az Apple-rajongókban rögtön felmerült a kérdés, hogy vajon mire lehet képes az egység, ha azt egy iMac-be pakolják bele. Erre a lépésre az Apple is készül, a tervek szerint jön majd ilyen számítógép tőlük, azt viszont még nem tudni, pontosan mikor.

Ezt a bizonytalanságot unta el Luke Miani is, aki a YouTube-ra gyárt tech videókat. A videós ezért fogta magát, valamint a kiszuperált iMac-jét, és belepakolta az M1 processzort a belsejébe. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy konkrétan a processzort pakolta a gép belsejébe, ehhez egy kicsit trükköznie kellett. De a végeredmény így is egy működőképes egység lett.

Miani első körben eltávolított minden egyes alkatrészt az iMac belsejéből, majd fogott egy Mac Minit – amiben már benne van az Apple M1 processzora –, szétszedte, majd az egységet beépítette az iMac kijelzője alá.

A gépet bekapcsolva tényleg működőképes lett, ami ezzel gyakorlatilag a világ első, M1 processzorral szerelt iMac-je lett. A videóból kiindulva érdemes elgondolkodni azon, vajon mennyire variálja majd meg az Apple az iMac belsejét, illetve mennyivel lehetnek esetleg vékonyabbak a soron következő számítógépek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szociális jogok fokozott védelmét érné el az ET

A szociális jogok fokozott védelmét érné el az ET

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be