szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az oktatási miniszter szerint külföldről érkezett a „nagyon erős informatikai támadás”.

Újabb hackertámadások érték a francia közoktatás távoktatási rendszerének (Cned) szerverét, amelyet a koronavírus-járvány bezárt iskolák tanulói és oktatói használnak – közölte a francia oktatási tárca.

A tájékoztatás szerint már az egymás után a harmadik napon érte támadás a Cned valamennyi internetes oldalát.

A párizsi ügyészség szerdán bejelentette, hogy vizsgálatot indít, a hatóság feltételezése szerint szándékos okoztak kárt az oldalban.

Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter már kedden úgy vélte, hogy „egy külföldről érkező nagyon erős informatikai támadásnak” van kitéve a távoktatási rendszer, de nem mondta el, hogy melyik országot gyanúsítja. A tárca jelezte, hogy az ügyészség mellett az informatikai rendszerek biztonságáért felelős országos ügynökség is vizsgálatot indított az ügyben.

A járvány terjedése miatt keddtől egy év után ismét az egész országban bezártak az iskolák, és a héten távoktatásban folytatódik az oktatás, majd két hét tavaszi szünet lesz. A kisiskolások április 26-án visszatérnek a tantermekbe, a középiskolások még egy hétig távoktatásban részesülnek, mielőtt májustól számukra is személyes jelenléttel folytatódik az oktatás Franciaországban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Már a főváros utcáin tesztelik az új Bubikat

Már a főváros utcáin tesztelik az új Bubikat

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé