Tetszett a cikk?

Irak amerikai kormányzója is részt vett az amerikai elnök által összehívott nemzetbiztonsági tanács ülésén. Amerikai lapok szerint a CIA arra figyelmeztet: megbukhat az iraki újjáépítési kísérlet.

Az Egyesült Államok továbbra is együttműködik az iraki kormányzótanáccsal - közölte szerdán Paul Bremer. Irak amerikai polgári kormányzója cáfolta azokat a véleményeket, hogy a megszálló amerikai hatóságok által kinevezett testület képtelen lenne ellátni feladatát.
Sajtóértesülések szerint az amerikai kormány afganisztáni típusú megoldást keres Irak számára. Először ideiglenes alkotmányt írnának, amely hetek alatt tető alá hoznának, majd 4-6 hónapon belül megválasztanák azt a testületet, amely a végleges alkotmányt készítené el. Fontolóra veszik egy ideiglenes iraki kormány megalakítását, illetve egy ideiglenes elnök kinevezését.
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) legújabb jelentésében arra figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy egyre nagyobb az amerikai megszálló erők ellen harcoló felkelők népi támogatottsága és az egész újjáépítési kísérlet megbukhat, ha az amerikai erők nem találnak haladéktalanul megoldást a gondokra. A CIA értékeléséről szerdai számában hírt adó Philadelphia Inquirer úgy tudja, hogy Paul Bremer, Irak kormányzója is egyetért a jelentésben felvázolt komor helyzetképpel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönbe zárná az állatkínzókat az állatvédelem miniszteri biztosa

Börtönbe zárná az állatkínzókat az állatvédelem miniszteri biztosa

Szeretettel Bécsből: A terrortámadás óta már nem veszik félvállról a kémeket

Szeretettel Bécsből: A terrortámadás óta már nem veszik félvállról a kémeket

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget