Tetszett a cikk?

A legfrissebb jelentések szerint 564 ember vesztette életét és több mint 300-an sebesültek meg a Marokkó földközi-tengeri partvidékén kedd hajnalban pusztító földrengés következtében.

Félő, hogy az áldozatok száma tovább növekszik, mivel a mentőalakulatok még nem fejezték be a romok átkutatását, ráadásul a nehezen megközelíthető falvakból nem érkeztek pontos adatok. A sebesültek közül 80 állapota súlyos, őket kórházban ápolják.A magyar Karitatív Szövetség felajánlotta segítségét Marokkónak a földrengés áldozatainak felkutatása, illetve a természeti katasztrófa következményeinek elhárítása érdekében. A szövetség tagszervezetei 15 fős mentőalakulat azonnali kiutaztatását ajánlották fel Marokkó magyarországi nagykövetének. A tervek szerint mentőkutyások, műszaki-mentők és egészségügyiek utaznának Marokkóba.A kedd hajnali földmozgás erősségéről eltérő adatokat láttak napvilágot: a húsz másodpercen át tartó rengés erejét a Richter-skála szerint 6-6,5-es szintűnek határozta meg az amerikai, a spanyol, illetve a marokkói földrengéstani intézet. A földmozgás epicentruma a spanyolországi mérések szerint el-Hoszeimától 15 kilométernyire délnyugatra és Melillától 50 kilométernyire nyugatra volt, a 35,13 északi szélességi és a 3,99 nyugati hosszúsági fok mentén.Kedden napközben több száz utórengés rázkódtatta meg a térséget. A legnagyobb, a Richter-skála szerint 4,1-es erejű földrengést délelőtt 11 órakor regisztrálták, míg este fél hétkor 3,7-es fokozatú földmozgást észleltek.El-Hoszeima több ezer lakosa döntött úgy, hogy a kedd éjszakát a szabad ég alatt tölti. A város lakóinak több mint felét kellett kiköltöztetni otthonából, sokan vidéken élő rokonaikhoz utaztak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Autóklub törvénymódosítást kezdeményez a gépjárműadó kerekítése miatt

Az Autóklub törvénymódosítást kezdeményez a gépjárműadó kerekítése miatt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában