szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ egyik legismertebb techvállalkozójáról a párt hivatalos napilapja közölt cikket, de nem tudni, miért pont most.

Nyilvánosságra hozta a Kínai Kommunista Párt, hogy Jack Ma, az ország leggazdagabb embere a párt tagja – írja a Reuters. Korábban sokan azt hitték, hogy az Alibaba vezetője, a világ egyik legismertebb techvállalkozója csupán tehetségének és gazdasági teljesítményének köszönhetően jutott egyre feljebb, nem pedig azért, mert kapcsolódott a párthoz, így a hír most sokakat váratlanul érhetett.

Most a Kínai Kommunista Párt hivatalos napilapja megköszönte az üzletembernek, hogy egyike volt a párttagoknak, és segítette az ország reformját és gazdaságának felemelkedését. A lap egy száz emberből álló listát tett közzé, amelyre azok kerültek fel, akik valamilyen módon segítették az ország felemelkedését. Egyelőre nem tudni, hogy a lap miért pont most döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza Ma párttagságát, az viszont ismert, hogy Peking elkötelezett abban, hogy az ország magánvállalatainak tevékenységét összehangolja a párt hivatalos célkitűzéseivel, elsősorban éppen a technológiai szektorban.

Az Alibaba nem kommentálta a hírt, de azt kijelentették, hogy a vállalat nem politikai érdekeket figyelembe véve hozta meg döntéseit.

Ma szeptemberben bejelentette, hogy teljesen kiszáll az Alibaba vezetéséből, és visszatér eredeti hivatásához: angoltanár lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista