szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szentpétervári rendőrség letartóztatott egy ismert orosz történészt, aki a gyanú szerint meggyilkolta szerzőtársát, egy fiatal nőt. Tagadni nehéz lett volna: a professzort részegen, egy folyóban állva találták meg, amint éppen próbált megszabadulni a feldarabolt holttesttől.

Miután lefogták Oleg Szokolovot, a rendőrök házkutatást tartottak a történész lakásában, s megtalálták egy 24 éves nő lefejezett és megcsonkított holttestét. Kiderült, hogy az áldozat Szokolov egykori tanítványa, Anasztaszija Jescsenko volt, akivel Szokolov több közös tanulmányt is írt.

A történész a napóleoni korszak szakértője volt, több könyvet is írt Bonaparte Napóleonról, s történészi munkájáért megkapta a francia Becsületrend kitüntetést is.  A 63 éves történész tagja volt a szélsőjobboldali francia pártvezér, Marine Le Pen rokona által alapított társadalmi és gazdasági intézetnek, az Issepnek is.

A  gyilkosság indítékát egyelőre nem közölték az orosz hatóságok, azt azonban tudni lehetett, hogy a gyilkos és az áldozat között szerelmi viszony volt: az orosz közösségi oldalakon egy kép is megjelent arról, ahogy Szokolov és Jescsenko táncol egymással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak