szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legalább hat ember meghalt, 16 pedig megsérült, amikor megnyílt az aszfalt egy megállóba begördülő busz alatt a kínai Hszining városában.

Beszakadt az aszfalt, a tíz méter átmérőjű lyukba pedig bezuhant egy busz és több gyalogos is a kínai Hsziningben. A balesetnek, amely egy kórház előtti buszmegállóban történt helyi idő szerint hétfőn kora este, legalább hat halottja van, 16 ember megsérült.

©

A végzetes eseményt rögzítette egy köztéri kamera. A felvételen látszik, hogy miután megnyílt a föld, a mélyben robbanások történtek.

A lyuk fokozatosan szélesedett, végül olyanokat is elnyelt – köztük vélhetően egy gyereket – akik segíteni próbáltak a korábban lezuhantaknak.

Kínában nem ritkák a hasonló esetek, amelyek általában rosszul kivitelezett építkezések miatt következnek be.

(AFP)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Illegális pince miatt nyelt el a föld négy házat Pekingben

Négy régi házat nyelt el Peking történelmi városrészében egy hatalmas kráter, mert egy vidéki politikus-üzletember engedély nélkül 18 méter mély pincét ásatott az udvarában – számolt be az esetről a kínai média. A négy ház tizenöt hajléktalanná vált lakóját egyelőre szállodában helyezték el.