szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Főleg a 20 és 55 év közöttiek kerülnek kórházba az Egyesült Államokban.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az amerikai járványügyi központ (CDC) a február 12. és március 16. közötti időszakra vonatkozóan vizsgálta a Covid-19-es eseteket az Amerikai Egyesült Államokban.

Március 16-ig 4226 esetet regisztráltak az országban, és március 14. óta a napi esetszám 500, vagy a fölé emelkedett.

A kórházba került 508 páciens 38 százaléka 20-54 év közötti, 17 százalékuk 55-64 éves, 36 százalék a 65-84 éves korcsoportba tartozik és 9 százalékuk 85 év feletti.

A jelentés szerint a páciensek 53 százaléka az intenzív betegellátó osztályra került. A halálesetek 80 százaléka a 65 év felettiek körében történt, és a betegség legsúlyosabb tünetei a 85 év felettieknél jelentkeznek a legmagasabb arányban. A szakemberek szerint az eredmények hasonlóak a kínai adatokhoz, amelyek szerint a halálesetek több mint 80 százaléka a 60 év feletti korosztályban történt.

Az előzetes adatokból az is kiderült, hogy a fertőzött felnőtteknél korosztálytól függetlenül olyan súlyossá válhat a betegség, hogy az kórházi ellátáshoz – beleértve az intenzív osztályon való kezelést –, vagy halálhoz is vezethet.

A jelentés szerint a vírus terjedésének lassítása, az egészségügyi rendszer és a különösen sebezhető idősebb felnőttek védelme érdekében minden korosztály számára ajánlott a társadalmi távolságtartás.

A Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint 14 250 Covid-19-es eset volt az Egyesült Államokban, a halálesetek száma 205 volt, 121-en gyógyultak fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!