szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Buddy áprilistól kezdett nagyon rosszul lenni, de nem biztos, hogy a koronavírus végzett vele.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Elpusztult az a németjuhász New Yorkban, amelynél először állapították meg az Egyesült Államokban, hogy koronavírus-fertőzött volt.

A hétéves németjuhásznak, Buddynak április közepén jelentkeztek légzési problémái, miután gazdája hetekig szenvedett Covid-19 betegségben. Az állatorvosuk májusban végezte el a koronavírustesztet a kutyán, és kiderült, hogy az állat megfertőződött – mondták a kutya Staten Island kerületben élő gazdái, Robert és Allison Mahoney a National Geographic internetes kiadásának. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium júniusban számolt be róla, hogy az országban egy New York-i németjuhász volt az első kutya, amelynek a tesztje pozitív lett, de akkor nem nevezték meg a gazdáit.

Buddy állapota áprilistól gyorsan romlott. Július 11-én el kellett altatni, miután alvadt vért hányt.

Nem derült ki, hogy a koronavírus-fertőzés okozta-e a halálát, illetve, hogy szerepet játszott-e benne. Az állatorvos szerint a kutya vérének vizsgálata azt mutatta, hogy Buddynak limfómája lehetett, olyan daganatos betegsége, amely az immunrendszerét támadta. A New York-i egészségügyi hivatal szóvivője elmondta, hogy kérték a kutya halottkémi vizsgálatát, de mire a kérés eljutott az állatorvoshoz,

Buddy testét már elhamvasztották.

Az amerikai közegészségügyi hivatal nyilvántartásában szereplő koronavírusos állatok között 12 kutya, tíz macska, egy tigris és egy oroszlán szerepel. A hivatal szerint nincs rá bizonyíték, hogy az állatok jelentős szerepet játszanának a vírus terjedésében, de úgy tűnik, a fertőzés emberről állatra át tud terjedni bizonyos körülmények között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állati dologra képes egy új mesterséges intelligencia

Állati dologra képes egy új mesterséges intelligencia

Erdogant nem érdeklik az uniós szankciók sem, ha egy új földgázmezőről van szó

Erdogant nem érdeklik az uniós szankciók sem, ha egy új földgázmezőről van szó

Kalapvásárlás közben lett hős forradalmár Lebstück Mária, aztán mosónőként végezte

Kalapvásárlás közben lett hős forradalmár Lebstück Mária, aztán mosónőként végezte