szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utóbbi 24 órában 41 ezer tesztet végeztek el a török egészségügyi ellátásban.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Franciaországban az egészségügyi minisztérium szerint aznap 292 gócpontot tartottak számon, ami 13-mal több, mint hétfőn. A fertőzöttek száma 1039-cel nőtt 24 óra alatt. Kórházban 5162 embert kezelnek, közülük 388-at intenzív osztályon. Előző nap az új fertőzöttek száma sokkal alacsonyabb, 566 volt.

A kormány tudományos tanácsadó testülete legújabb jelentésében felhívta a figyelmet az új esetek számának növekedésére, és hangsúlyozta, hogy "nagyon valószínű" a járvány második hullámának megjelenése ősszel vagy a télen. Ebben az esetben a reagálás más kell, hogy legyen, mint az első hullám esetében.

Törökország 995 új fertőzésről tett bejelentést kedden, és ezzel a járvány már 233 851 emberre terjedt át összesítve. A halálos áldozatok száma 19-cel nőtt, és országszerte elérte az 5747-et. Az egészségügyi ellátásban 41 ezer tesztet végeztek a megelőző 24 órában, ami már közel ötmillió ellenőrzést jelent - mondta ankarai sajtótájékoztatóján Fahrettin Koca egészségügyi miniszter.

A járvány kitörése óta 217 497 ember gyógyult ki a betegségből Törökországban.

Az athéni hatóságok legújabb beszámolója 121 új esetről szól, ami április vége óta a legmagasabb adat. Összesítve 4855 ember kapta el a betegséget a járvány februári megjelenése óta. A halálos áldozatok száma 209. A kormány fő tudományos tanácsadója, Szotirisz Ciodrasz professzor kedden figyelmeztetett, hogy a fegyelmezetlen viselkedés miatt a helyzet gyorsan kicsúszhat az ellenőrzés alól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyed évszázad után újra BL-főtáblán a Ferencváros

Negyed évszázad után újra BL-főtáblán a Ferencváros

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?

Mi lesz, ha a Fidesz meghekkeli az előválasztást?

Gendersemleges megszólítást vezet be az egyik légitársaság

Gendersemleges megszólítást vezet be az egyik légitársaság