szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Japán már a soron következő, az országot esetlegesen sújtó, rekordméretű esőzésekre és hullámokra akarja felkészíteni a lakosait.

Hatalmas vihar közeledik Japán partjai felé: a Haishen tájfun miatt már 200 ezer embert szólítottak fel arra, hogy hagyja el az otthonát – számolt be az intézkedésről a BBC. Ők ideiglenes, iskolákban és közösségi terekben kialakított szálláshelyeken fognak tartózkodni.

A Haishen várhatóan vasárnap felerősödik és heves esőt, vihart és akár 160 kilométer per órás erősségű szelet is hozhat magával.

Az összes gyárat, iskolát és vállalkozást bezárják Japán nyugati részén és több száz repülő- és vonatjáratot is töröltek.

A szigetország időjárási ügynöksége azt is hozzátette, hogy bár nem szokás a legkomolyann tájfunfigyelmeztetést életbe léptetni ilyen esetben, ezt most azért lépték meg, hogy a japánok felkészüljenek az országot a jövőben esetlegesen sújtó, legsúlyosabb esőzésekre és hullámokra.

Szintén vasárnap hagyja el Japán harmadik legnagyobb szigetét, a Kjúsút és hétfőn érheti el a Haishen Dél-Korea partjait. Ott már a legmagasabb készültségben várnak az érkező tájfunra.

A Haishen csupán néhány nappal követi a Maysak vihart, ami a régiót sújtó legerősebb tájfun az elmúlt években.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tudják az SZFE-s hallgatók, mi lesz a félévükkel

Nem tudják az SZFE-s hallgatók, mi lesz a félévükkel

Matolcsyék nyertek, de valójában mindannyian veszítettünk

Matolcsyék nyertek, de valójában mindannyian veszítettünk

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is