szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mobil konténerrendelőket állítanak fel Bécsben harminc helyre, ahol az influenzás tüneteket mutatókat fogják tesztelni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Bécsben mobil konténerrendelőkben vizsgálják meg azokat, akik influenza tüneteit mutatják (például köhögnek, tüsszögnek, lázasak) és szeretnék kizárni, hogy fertőzöttek koronavírussal – írja a bécsi külképviseleti iroda a közleményében. A mobil rendelők célja, hogy a háziorvosokat és az egészségügyi intézményeket tehermentesítsék, a dolgozókat védjék, illetve hogy ne alakuljon ki egy esetleges fertőzési gócpont a várótermekben.

A vizsgálat úgy zajlik le, hogy első körben mindenkit tesztelnek egy koronavírusra antigéngyorsteszttel. Ha ez negatív, a jelenlévő orvosok kezelik a páciens tüneteit, vagy továbbirányítják a háziorvoshoz. Pozitív teszteredmény esetén az illetékesek azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket: egy PCR-teszt következik, majd fertőzés esetén a kontaktkutatás.

A közlemény szerint az első két konténerrendelőt Favoriten és Ottakring kerületekben állították fel, december elejére pedig már összesen harminc ellenőrzőpont lesz a városban a tervek szerint.

Az első hetekben százezer antigéngyorsteszt áll rendelkezésre a vizsgálatokhoz. A szolgáltatást a biztosítással rendelkező bécsiek, vagy ott dolgozók vehetik igénybe, ehhez csupán időpontot kell egyeztetnie a megadott honlapon. Az időpontról három nappal a vizsgálat előtt kapnak értesítést a páciensek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón