szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szájer József brüsszeli fizetése még a kinti adózás után is havi 2,5 millió forintra rúgott, ráadásul ezt egy ideig még lemondása ellenére sem kell nélkülöznie. Az EP rendelkezései szerint ugyanis minden távozó képviselő jogosult úgynevezett „mandátum végével járó juttatásra” - írja a Blikk.

©

A lap emlékeztet rá, hogy ez minden, a parlamentben töltött év után plusz egy havi fizetéssel jár, ami Szájer esetében 40 millió forint. "A juttatás minden képviselőnek jár, függetlenül attól, milyen okból ért véget a képviselői megbízatás" - mondta a Blikknek Sanne De Ryck, az EP sajtóreferense.

Igaz, a képviselők nem kapják meg automatikusan ez a pénzt, hanem igényelniük kell legkésőbb a mandátum lejárta után 3 hónappal. De ha az igényüket jelzik, a juttatást külön elbírálás nélkül megkapják.

Szájer József a koronavírus elleni korlátozásokat megsértve múlt péntek este orgián vett részt egy brüsszeli lakásban, majd az ablakon át, az ereszcsatornán leereszkedve próbált kereket oldani a kiérkező rendőrök elől, akik aztán drogot is találtak a táskájában. A politikus már vasárnap lemondott, de akkor még nem lehetett tudni, mi áll a lemondás hátterében. Szájer akkor azt írta, hogy belefáradt a politikába, és emlegetett "lelki terhet" is, a valódi okra kedden derült fény, amikor a belga sajtóban kiszivárgott az orgia utáni menekülés híre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban