szerző:
hvg.hu

Péntek reggeltől ismét teljes hosszában járható lesz mindkét irányban a budai alsó rakpart, vagyis megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaáll a régi, kétirányú forgalmi rend. Főleg az Árpád fejedelem útján kell majd ezért figyelmesen haladni. Fontos változások jönnek a Szépvölgyi és a Bécsi út kereszteződésében, senki se vezessen megszokásból.

Befejezték az árvízvédelmi munkálatokat a Budai alsó rakparton a Szentlélek térnél, ahol védőfalat emeltek a HÉV peronja és a rakpart között. Csütörtök este 8 órától péntek hajnalig fokozatosan szüntetik meg az itteni forgalomkorlátozásokat, és péntek reggeltől újra mindkét irányban teljes hosszában járható lesz a Budai alsó rakpart.

Ezzel egyidejűleg a Margit híd budai hídfőjénél a déli alsó rakparti lehajtón is visszaáll a kétirányú forgalmi rend: a Margit híd alatt a városközpont irányába egy balra kanyarodó és két egyenes forgalmi sáv vezet majd.

Visszaáll az eredeti forgalmi rend a Margit híd budai hídfőjétől északra lévő lehajtón is, ezért a dél felől érkezők ott már nem tudnak majd felhajtani a hídra. A BKK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek – olvasható az erről szóló közleményben.

A Flórián téri felüljárón megmarad a január elején kialakított közlekedési rend: a felüljárón a belső sáv az Árpád hídra vezet, a jobb oldali sáv buszsáv, amelyet ugyanakkor az Árpád fejedelem útja felé közlekedő autósok is használhatnak.

Az Árpád fejedelem útja újra kétirányú lesz teljes hosszában, így az Árpád fejdelem útja a Flórián tér felé közlekedőknek ismét alternatívát jelent a Lajos utca mellett. A Szépvölgyi út csomópontban ismét működnek majd a jelzőlámpák.

Újdonságok jönnek a Bécsi és a Szépvölgyi út kereszteződésében

A Szépvölgyi úton felfelé haladó forgalmat a Bécsi út előtt a forgalmi sáv kiszélesítésével segítik, hogy a kereszteződésben a Bécsi útra jobbra kanyarodó járműveket az egyenesen haladók kényelmesebben és biztonságosabban ki tudják kerülni.

A Bécsi úton a Zsigmond tér felől érkező közúti és villamosforgalom segítése érdekében a Szépvölgyi út–Nagyszombat utca közötti szakaszra tartó forgalom a Sajka utcától a villamosvágányon haladhat. A jobb oldali sávot a jövőben csak a Bécsi útról a Szépvölgyi útra jobbra kanyarodók használhatják.

A Szépvölgyi úton a Lajos utca felé közlekedő forgalmat a Szépvölgyi úti buszsáv részleges megszüntetésével segítik: a Seregély utcától a Kolosy téri végállomásig számolják fel. Ettől azt várják, hogy a Kolosy téri jelzőlámpás csomópont kapacitása kedvezőbben kihasználható lesz.

A Bécsi úton a belváros irányú forgalom gyorsítása érdekében a Szépvölgyi úti kereszteződésben a centrum irányú forgalmat akadályozó jobbra kanyarodást megtiltják, a Bécsi útról a Szépvölgyi útra a kanyarodást a Bécsi út–Cserfa utca–Ürömi út, valamint a Bécsi út–Nagyszombat utca–Lajos utca útvonalon biztosítják. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!