szerző:
hvg.hu

Feltúrások, kordonok, földdel borított padok és újra támadó térkő - egészen elképesztő állapotok uralkodnak jelenleg a Margitszigeten.

Az idei vizes vébé apropóján "felújítják" a Margitszigetet, amely emiatt aztán már gyakorlatilag hónapok óta fel van túrva, de a munkálatok most mintha csúcsponthoz érkeztek volna.

A szigeten normális esetben áthaladó 26-os busz sem jár már egy ideje, és a szigeti lejáróra kitett tábla szerint "A Margit-sziget megújul", a munkálatoknak pedig május 31-ig be kellene fejeződnie.

©

A táblára azt is kiírták, hogy lehetőleg senki ne is menjen be a szigetre a munkálatok idején, illetve hogy mind a főúton, mind a sétányokon és járdákon gyalogosan vagy biciklivel közlekedni "TILOS", de aki a szigetre próbál bejutni, annak senki nem állja útját, nem zárták le a területet. Ezt már csak azért sem lehetne, mert a felújítások és munkálatok ellenére a Hajós-Széchy uszoda korlátozottan még mindig nyitva áll az úszók előtt, és például a kajakosok és kenusok is oda járnak sportolni, a turistákról és a ftókról nem is beszélve.

©

A szigetre bemerészkedőknek azonban elképesztő állapotokkal kell szembesülniük. Eltűnt például a szigeti lejáróról a partra vezető lépcső:

©
©

Kordonokkal kerítették el a parti padokat, és a futóknak és gyalogosoknak a kordonok mellett a feltúrásokat is kerülgetnie kell:

©
©
©

Ezt a padot például majdnem teljesen beborították földdel:

©

Ez pedig egy kis ízelítő abból, ahol már látszik, hogy milyen is lesz a "megújuló" Margitsziget: újra támad a térkő!

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!