szerző:
hvg.hu

Amit eddig S-Crossként emlegettek, végül az új SX4 lett. Az elnevezés az angol S-Cross-4 vizuálisabb átirata.

A 83. Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Suzuki Motor Corporation a minden elemében új SX4-et. Az új modell alapja az S-Cross, amit a cég a 2012-es Párizsi Autószalonon állított ki.

A Suzuki formatervezői és mérnökei eredetileg a jelenleg forgalomban lévő SX4 utódjának szánták az új modellt, végül máshogy döntöttek. Bár nagyobb mérete révén az új modell átlép a C szegmensbe, továbbra is az „SX4” emblémát viseli majd, ezzel is kifejezve, hogy a Suzuki (a cégre a névben az „S” utal) mind a crossover autók („X”), mind pedig az összkerékhajtású személygépkocsik („4”) piacán úttörő szerepet vállal.

Képgaléria az új Suzukiról.
©

Az új SX4 a Magyar Suzuki esztergomi gyárában készül, és ez év őszén kerül piacra.

A kocsi teljes hossza 4300 mm, a tengelytávja 2600 mm. Az első és a hátsó üléseken ülők között 814 mm a távolság. Az SX4 csomagtere 430 liter. Az új SX4 1,6 literes benzinüzemű, valamint 1,6 literes dízelmotorral lesz választható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!