szerző:
hvg.hu

Ezt az 50 filmet az elmúlt 50 évből el sem lehetne képzelni autók nélkül.

A filmkészítők és producerek régóta élnek a lehetőséggel, hogy a filmbéli karakter mellé a személyiségéhez és persze a mozi hangulatához passzoló autót tegyenek. Ez gyakran olyan jól sikerül, hogy a főszereplőt már el sem tudjuk képzelni az adott jármű nélkül, sőt, az is gyakran megesik, hogy egy-egy autót épp a film tesz igazán híressé. Képzeljük csak el, milyen lenne a Knight Rider az önvezető Pontiac Trans Am nélkül, a Hazárd megye lordjai a Dodge Charger nélkül, vagy az Olasz meló a Minik nélkül.

Az elmúlt 50 évben számos olyan autó létezik, amiről már első ránézésre is megmondjuk, hogy melyik filmben szerepel. Ehhez kapcsolódóan mi is készítettünk már egy kvízt, nemrég pedig a Jalopnik és Scott Parker illusztrátor dobott össze egy videót arról, hogy 1966 óta melyik évben épp milyen autóért őrült meg a közönség.

Ki gondolta volna, hogy a Pontiac Trans AM is már 34 éves? Apropó Knight Rider: jó hír a rajongóknak, hogy David Hasselhoff nemrég egy igen sejtelmes videót osztott meg saját weboldalán, amiből arra lehet következtetni, hamarosan ismét feltűnik a képernyőn a klasszikus verda. Addig viszont a fenti felsorolást kiegészítendő érdemes feleleveníteni, melyik az a 10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!