szerző:
hvg.hu

Egy versenyt már biztosan megnyert a hat éve önálló csapatként nem versenyző francia márka. Elsőként rukkoltak ki idei autójukkal. Szerdán hivatalosan is leleplezték a csapat idei versenyautóját, és az is kiderült, kik lesznek a pilóták.

Szerda délelőtt végre megtartotta a Renault a szokásos, szezon eleji sajtótájékoztatóját. Az eseményen két igen fontos kérdésre volt kíváncsi mindenki: hogy fog kinézni az idei versenygép, és ki lesz Pastor Maldonado utódja.

A venezuelai pilótáról nemrég derült ki, hogy távoznia kell a csapattól, miután a Renault nem tudott megegyezni a versenyzőt finanszírozó szponzorral. A pletykák szintjén már lehetett ugyan hallani egy nevet, az azonban csak most lett hivatalos, hogy Jolyon Palmer mellett Kevin Magnussen vezetheti majd a gépet.

©

A csapat hivatalos elnevezése Renault Sport Formula 1 Team, az autó pedig az RS16 elnevezést kapta. A szponzorok között kiemelt helyen találjuk az Infinitit (amely a Renault Energy Forma–1-es motorjaiban található energia-visszanyerő rendszereit fejleszti), továbbá a csapat támogatója lesz a Microsoft Dynamics, Total, Genii (a Lotus eddigi talajdonosa). Magnussen szponzoraként a Jack Jones érkezik. A Renault újraindítja eredményes versenyzői akadémiáját is, amelynek célja F1-es pilóták kinevelése lesz – írja a hír kapcsán a formula.hu.

A Renault 2009-ben adta el a csapatot, amelyet tavaly decemberben vásárolt vissza. A francia autógyár 2005-ben és 2006-ban világbajnok volt a konstruktőrök és a spanyol Fernando Alonso révén a pilóták között is.

©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!