szerző:
hvg.hu

Épp csak a levegőbe nem tud felemelkedni, de azon kívül bármilyen terepen képes elmenni.

Oroszországban egy dologból sosem volt hiány: alapanyagból. Úgy látszik, a bőség zavarát máig nem sikerült teljesen levetkőzni, vannak ugyanis még olyan tervezők, akiknek elszáll a kezük, és valami olyasmit készítenek, ami első ránézésre eléggé szürreális. Pont, mint ez a terepjáró.

©

A Sherp ATV névre keresztelt izé a fejlesztők szerint a 70 centiméter magas akadályokat is könnyűszerrel veszi. Az Alexei Garagashyan által kitalált modell súlya alig több mint 1000 kilogramm, így talán meglepő, hogy az egészet egy 44 lóerős, 1,5 literes négyhengeres Kubota V1505-ös dízelmotor hajtja, amihez egy ötfokozatú manuális váltó társul. Szárazföldön 45 km/h-val, a vízben pedig 6 km/h-val közlekedik, attól függően, hogy merről fúj a szél – írja a Jalopnik.

Már a paraméterei is elég meggyőzőek, a gép ugyanis 3400 milliméter hosszú, 2520 milliméter széles és 2300 milliméter magas. Mivel nagy és robosztus terepjáróról van szó, pont úgy lehet vele megfordulni, mint egy tankkal szokás. A tankja 58 literes, amit egy ilyen trükközés után gyorsan elfogyasztana.

©
©
©
©
©

Ha valaki esetleg úgy gondolná, ilyesmivel szeretne kimerészkedni a Balaton jegére, körülbelül 14 millió forintot kell kicsengetnie érte.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!