szerző:
hvg.hu

A Genfi Autószalon felvezetéseként hétfőn délután kihirdették, 2016-ban melyik autó kapja meg az Év Autója címet.

Ahogy arra számítani lehett, igen szoros volt a verseny a 2016-os Év Autója-díj döntőjében. Az idei évre igen erős mezőny szaladt össze, a hetes listárólAudi A4, BMW 7-es sorozat, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Skoda Superb, Volvo XC90 – a többség megérdemelte volna a győzelmet. A zsűrinek viszont döntenie kellett, a szavazatok alapján pedig az Opel Astra nyerte el a rangos elismerést.

Az Opel 309 pontot kapott a zsűritől, míg a második helyen a Volvo XC90 végzett (294 pont), a "bronzérmet" pedig Mazda MX-5 (202) kapta. Íme a teljes lista:

©

Nemrég mi is megkérdeztük olvasóinkat, melyik autónak ítélnék oda az Év Autója címet. A hetes listára több mint 3000 szavazat érkezett. A legtöbb voksot (781 szavazat) a Mazda MX-5 kapta, a második helyen a Volvo XC90 (634) végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Skoda Superb (497) kapaszkodott fel. A további sorrend: BMW 7-es sorozat (339), Audi A4 (372), Opel Astra (239), Jaguar XE (212).

A győztes modellről itt olvashat bővebben, ha pedig kíváncsi a többi jelöltre is, ide kattintson.

Ha nem szeretne lemaradni a Genfi Autószalon újdonságairól, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!