szerző:
hvg.hu

A jelek szerint egy szoftverfrissítés alkalmával derült ki, mire is készül a Tesla a jövőben.

A Tesla Model S azért is lehet olyan népszerű, mert a tisztán elektromos meghajtást kapott autó hatótávja igen figyelemreméltó. Elég csak arra a világrekordra gondolni, amit 2015 szeptemberében állított fel a cég P85D modellje: akkor 729 kilométert volt képes egyetlen feltöltéssel megtenni. Egy hacker szerint viszont egy olyan autón dolgozik a Tesla, ami nemcsak ezt, de a P90D-t is felülmúlja.

Az Electrek beszámolója szerint a Model S hamarosan egy nagyobb, 100 kWh-s akkumulátorcsomaggal érkezhet meg, a hacker ugyanis erre utaló jelet talált az egyik legújabb frissítésben. A kódban a P100D név volt elrejtve, ami a megtalálója szerint egyértelműen a fejlesztésre utaló jel.

A Tesla névadási szokásáról érdemes tudni: a modellek nevei – például a P85D – három részből tevődik össze: a P a Performance szó rövidítése, a D az összkerékmeghajtást jelöli, míg a két betű közti szám az akkumulátor kapacitására utal. Az alapmodell, a P70D így 70 kWh-s akkucsomaggal van ellátva, a jelenlegi csúcsot pedig a P90D jelenti. Ha a cég ragaszkodik a névadási szokásához, az azt jelenti, hogy már javában dolgoznak a P100D modellen is.

©

Az autó operációs rendszerét egyébként nem volt nehéz feltörni, a wifin keresztül érkező frissítések nyomaira ugyanis gyorsan rá tud bukkanni egy hacker, ezzel együtt pedig úgy tűnik, lehet is néhány érdekes dolgot találni ott. A Tesla egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Az újdonságnak azonban minden bizonnyal sokan örülnének, a P100D-vel pedig még egy lépéssel közelebb kerülne a cég ahhoz, hogy a róluk forgatott reklámfilm valósággá váljon.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!