szerző:
hvg.hu

Míg a legtöbb új autó a négy- és ötcsillagos eredményekért küzd, ez a jármű akár egyetlen csillagnak is örülne.

A napjainkban forgalomba kerülő új személyautók túlynyomó többsége nagyon jól szerepel a híres NCAP törésteszten. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a modern gépkocsik rendkívül erős és az adott helyeken irányítottan deformálódó karosszériával, többféle elektronikus menetbiztonsági megoldással és természetesen több darab légzsákkal rendelkeznek.

Nos, ez utóbbiból például egyetlen sem található az indiai piacos Chevrolet Enjoy MPV alapmodelljében, mely többek közt ennek is "köszönheti" nullacsillagos NCAP-eredményét. Az alább videóban alaposan szemügyre vehető, hogy a Chevrolet Enjoy MPV pontosan hogyan törik, illetve az is megtekinthető, ahogy az ugyancsak indiai piacra szánt, de már alapáron légzsákos Ford Figo Aspire sokkal jobban teljesítve három csillagot zsebel be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!