szerző:
hvg.hu

525 forintba kerül majd egy órányi várakozás a Városligetnél.

Már tavasszal hivatalossá vált, hogy újabb hatalmas terület válik fizetős parkolásúvá Budapesten.

Összesen 206 parkolóautomatát állítanak fel július közepéig Zuglóban. A Városliget és az Istvánmező környéki zónában 176, a Kerepesi út–Örs vezér tere környéki zónában 30 darab lesz – írja honlapján a zuglói önkormányzat, amely az új fizetős zónák kialakításáról informál. A fizetőautomaták mint látható már állnak.

Két övezetben kell majd fizetni a közterületi parkolásért:

  • a Városligetben, illetve Istvánmezőn és környékén a Vágány utca – Francia út – Kerepesi út – Dózsa György út által határolt területen, illetve
  • az Örs vezér tere környékén a Kerepesi út – Padlizsán utca – Bánki Donát utca – Ond vezér útja – Vezér utca közötti területen.

A fizetős időszak az önkormányzati oldal tájékoztatása szerint szeptemberben indul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!