szerző:
hvg.hu

Pedig aki ezt csinálja a börtönnel játszik, ha lebukik, akár egy évre is rács mögé kerülhet. Persze csak elvileg, a gyakorlat azt mutatja, hogy Magyarországon simán meg lehet úszni a nyilvánvaló óratekergetést.

Évente 150 ezer használtautót adnak el Magyarországon. Bár statisztika nincs, egészen biztos, hogy ezek többségének visszatekert az órája. Egy párezer forintos kínai kütyü elég a sokmilliós autócsodák kilométerórájának visszatekeréséhez. Ennek járt utána az ATV riportműsora.

Az óratekerésről mindenkinek megvan a véleménye, így az óratekerő neppernek is: „Kétszázezer fölött már mindenki le…ja magát, hogy hú, az nem lesz jó. És akkor visszatekerik 140-150 ezerre a kétszázat” – magyarázza. És vannak, akik tényleg elhiszik, hogy a 13 éves autóban alig 30 ezer kilométer van, ráadásul az ilyen kocsiknak általában nem dohányzó, a gépjárművét mindvégig garázsban tartó hölgy tulajdonosa volt, aki persze úgy vigyázott a járműre, mint a saját gyermekére. Meg is történt az évtized adásvétele, aztán kis túlzással az első kanyarban kiderült az igazság.

Így vesznek használt autót a profik

Cseppet sem lassult a használtautók adásvétele itthon, legyen az akár első magyar gazdás vagy importból származó, tutinak tűnő nyugati vétel. Kis túlzással az egymillió használtautó-kereskedő országa lettünk, rengetegen seftelnek valamilyen módon kocsikkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!