szerző:
hvg.hu

Kedden este előkerült egy felvétel, amelyen a baleset előtti pillanatok láthatók. A sofőr a Facebook Live-on indított közvetítést az utazásról.

Ahogy korábban megírtuk, a magyar rendőrség tájékoztatása szerint kilenc ember vesztette életét a kedden kora délután Ceglédbercelnél. A 4-es főúton történt balesetben egy román rendszámú mikrobusz frontálisan ütközött egy homokszállító teherautóval.

A mikrobuszban utazók haltak meg, a teherautó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. A román külügyi szóvivő közölte: román állampogárok a halálos áldozatok.

Kedden este az Adevarul.ro közzétett egy felvételt, amelyet a sofőr készített a mobiltelefonjával a baleset előtti másodpercekben. A videót egy ismerőse tette közzé.

A felvétel tanúsága szerint a sofőr a Facebook Live segítségével élő kapcsolatot létesített vezetés közben. Ez terelhette el a figyelmét annyira, hogy áthajtott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a teherautóval.

A Krónika.ro más sajtóhírekre hivatkozva azt írja, hogy az áldozatok a Maros megyei Mikefalvához tartozó Désfalváról származnak, és Szlovéniából igyekeztek haza.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!