szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Imádjuk a listákat, főleg, ha van valami magyar vonatkozása. Pláne, ami a kaját illeti.

Mert miért ne lennénk büszkék arra, ha egy stockholmi étterem, ami a Condé Nast Traveller nemzetközi utazási portál szerint az egyik legszebb a világon, magyar lángost, kolbászt, sonkát kínál.

A világ legszebb éttermeinek 2018-as listáját – már amelyek szerintük a legszebbek –, a napokban tették közzé. Közép-európai sajnos nincs köztük, de a svéd Bar Central igen (és egy másik stockholmi étterem, a Woodstockholm) igen. Ami nomen est omen, attól Central, hogy közép-európai konyhát visz, cseh, osztrák, magyar fogásokkal.

Északi enteriőr, svéd dizájn ide vagy oda, amit ezúttal akceptáltak a portál listázói, mi inkább azt néztük, mi van az étlapon. Kérem szépen: 22 hónapig érlelt magyar mangalicasonka, kecskesajtos-tejfölös meg szarvasgombás szalámis-sajtos lángos, paprikás sült kolbász köményes káposztával, krumplival. Ez utóbbinak nevet is adtak: Ungaren 205. Lehet hozzá inni frissen csapolt cseh Pilsner Urquellt. Aki pedig február 1-re foglalna asztalt, az történetesen Franz Weninger soproni borásszal is találkozhat, az éppen aktuális borvacsorán.

wallpaper.com
Ja, majdnem elfelejtettük. A lista:

Leo Oyster Bar (San Francisco), El Portalon (Ibiza), Liza (Bejrút), Wanda Café (Madrid), Ulu Cliff House (Bali), Vespertine és Otium (Los Angeles), Butterfly és Shugaa Café (Bangkok), Raw (Tajvan), Capri (Texas), Lost Kitchen (Maine), Lily of the Valley Café (Párizs), Marion (Miami), El Moro (Mexico City). Meg persze a két svéd.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!