szerző:
hvg.hu

Azaz bevétele sem lesz.

A YouTube nem érzi úgy, hogy a hullán nevetgélő Logan Paul megváltozott volna: a vlogger magatartására hivatkozva a videómegosztó ma reggel bejelentette, hogy "meghatározatlan időre felfüggeszti" a hirdetéseket a férfi csatornáján.

A Japánban készült videója után a Youtube kitette a vlogger csatornáját a Google Preferred kategóriából (az ebben a körben szereplő vloggerek – az összes videós felső 5 százaléka – csatornáinak kedvezőbb hirdetési feltételeket ajánl a cég), és eldöntötték, hogy nem szerepelhet a jövőben a Youtube Red nevű előfizetéses csatornáján.

Logan Paul egy hónapos kényszerpihenő után tért vissza. Előbb Tide Pod-kihívásra (azaz mosószerevésre) ösztönözte rajongóit, egy, a közelmúltban készített videóban pedig döglött patkányokat talált, és sokkolóval piszkálta őket.

A YouTube szóvivője a The Verge-nek azt mondta: "Alapos megfontolás döntöttünk így. Úgy véljük, hogy a videóiban tanúsított viselkedése miatt a csatorna alkalmatlan lett a hirdetők számára, ráadásul a szélesebb alkotói közösség számára is káros lehet."

A férfi óvatos becslések szerint is több mint egymillió dollárt keres videóival havonta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!