szerző:
hvg.hu

Levélben fordult a NAV elnökéhez Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke egy Habony Árpád jövedelméről szóló csütörtöki újságcikk miatt.

Szigetvári Viktor Együtt-elnök levelet írt Vida Ildikónak, a NAV elnökének azt követően, hogy csütörtökön a Figyelő azt írta, Habony Árpád havi egymillió forintos jövedelemre tesz szert a Press & Belt Produkciós Iroda Kft. nevű cégtől, melynek tulajdonosa Halkó Gabriella, Jáksó László korábbi élettársa, aki "a fideszes potentátok bérházában", a Szerb utca 9.-ben lakik, és "akihez Habony szinte hazajár" – írta közleményében a párt.

Szigetvári szerint a cikkben megjelent információk új fejlemények lehetnek a Habony elleni vagyonosodási vizsgálatban, amely korábban szintén a pártelnök bejelentése alapján indult.

©

Az Együtt elnöke most azt szeretné tisztázni, valós-e ez a jövedelem és tényleges munkavégzésből származik-e. Azt várja az adóhatóságtól, hogy minden kétséget kizáróan tisztázza, nem színlelt foglalkoztatásról van-e szó, amelynek az a célja, hogy alibit jelentsen Habony Árpád jövedelem nélküli luxuséletvitelére – fogalmazott az Együtt közleménye.