szerző:
hvg.hu

Bár a miniszterelnök vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik autóval, legalább két Volkswagen van a család használatában, és egy fehér BMW is gyakran időzik Orbánék XII. kerületi háza előtt.

Nincsen autója, sem egyéb nagy értékű ingósága Orbán Viktor miniszterelnöknek – derült ki a politikus legfrissebb vagyonnyilatkozatából.

A keddi Népszabadság szerint azonban valami nem kerek Orbán autói körül, ugyanis Cinege utcai háza előtt rendszeresen ott parkol egy metálszürke Volkswagen Transporter, de nem a kormányfő állami autója, hanem az, amelyiket Orbán személyesen szokott vezetni. Emellett egy közeli garázsban tárolják a Lévai Anikó által használt Volkswagen Tiguan terepjárót, amellyel a gyerekeket szállítja a first lady. Egy fehér BMW terepjáró is gyakran parkol a ház előtt.

©

Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnöknek ugyanannyi ingatlanja van, mint a tavalyi bevallásban, azaz továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Emellett a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit – amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak –, valamint a 2013-ban vásárolt, szintén felcsúti házát.

Míg a feleségével, Lévai Anikóval közös számláján tavaly 930 ezer forint volt, a most nyilvánosságra hozott bevallásban itt 5 millió 53 ezer forint szerepel, ugyanakkor a jövedelménél jelezte, hogy 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!