szerző:
hvg.hu

Egy írásbeli kérdésre válaszolva Lázár János elárulta, már megtették az intézkedéseket az állami cégvezetők béremeléséhez, de még nem tudják, mennyibe fog ez fájni.

Miután tavaly szeptemberben a kormány határozatot adott ki arról, hogy az állami cégvezetők bérezését közelíteni kell a "piaci vezetői bérekhez", ezért emelni fogják a fizetéseiket, Schmuck Erzsébet LMP-s parlamenti képviselő rákérdezett a Miniszterelnökségnél, tudják-e már, mekkora költségvetési pluszkiadással fog járni a béremelés.

Lázár János írásbeli válaszában kifejtette, a béremeléshez szükséges intézkedések megkezdődtek minden érintett minisztériumban. Viszont még számos esetben nem írták alá az új szerződéseket a vezetőkkel, ezért egyelőre megerősített, hivatalos adat nem áll rendelkezésre.

Lázár emellett azt ígérte, ha már tudni fogja, tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!