szerző:
MTI/hvg.hu

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azzal nyugtatná a több fizetés mellett kardoskodó egészségügyiseket, hogy ott a csok, vegyék fel ők is, ha már nagy béremelésre nem futja az állam részéről.

Nehéz időket él meg Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, támadják a tanárok és támadják az egészségügyi dolgozók, nincsenek messze egy újabb sztrájktól. (Még több hír az egészségügyi feszültségről itt és itt.) Utóbbiakat azzal is igyekezett leszerelni, hogy ne is nagyon álmodjanak arról, hogy a bérük belátható időtávon belül megközelíti a nyugati társaik jövedelmét, de ők is felvehetik a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) – ez a lényege az egyik legutóbbi megszólalásának.

Az egy ünnepségen felszólaló miniszter szerint az elmúlt években több lépcsőben igyekeztek a béreket emelni, és ezt a béremelést folytatni kívánják a többszöri bérrendezés mellett. Balog Zoltán megemlítette a rezidensi ösztöndíjprogramot és az ösztöndíj utáni szakorvosi béremelést.

A tárcavezető szerint mindenki tisztában van azzal, hányfajta érdek rángatja az egészségügyet, a kormánynak az a feladata, hogy ezeket az érdekeket összehangolja úgy, hogy ne gyengítsék, hanem egy irányba hatva erősítsék egymást.

Az emberi erőforrások minisztere elismerte, hogy sokáig még nem fognak tudni annyit fizetni a gyógyításért, mint a nyugati országok ellátórendszerei, azonban úgy vélte, hogy a családi otthonteremtési támogatás (csok) versenyképes alternatívát kínálhat azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy külföldön vállaljanak munkát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!