szerző:
hvg.hu

Több mint egymilliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet Kínában az Uber.

A telefonos applikációra épülő fuvarszervezéssel foglalkozó cég veszteségét a komoly konkurencia okozza – ismerte el egy vancouveri háttérbeszélgetésen Travis Kalanick, az Uber első számú vezetője. Az üzleti adatokat később a kínai leányvállalat, az Uber China is megerősítette.

©

A Magyarországon  és több más európai városban is a támadások kereszttüzében lévő cég 2014-ben jelent meg a világ legnépesebb országában, és elsősorban a Didi Kuaidi nevű céggel kell versenyeznie az ügyfelekért. A piacvezetőnek számító Didi Kuaidi mögött többek között az Alibaba nevű internetes óriás áll.

Kínában mintegy negyven városban működik Uber-szolgáltatás, s a hálózatot egy éven belül száz városra kívánják kiterjeszteni. Az Uber világszerte 380 városban van jelen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!