szerző:
MTI

Csütörtökön és pénteken jelentős forgalomkorlátozások lesznek Rio de Janeiróban, ezért a polgármester, Eduardo Paes szabadnapot hirdetett erre a két napra.

Csütörtökön és pénteken viszik végig az olimpiai lángot a városon, emiatt szinte mindenhol forgalomkorlátozások lesznek, a Megváltó Krisztus-szobor és a Cukorsüveg-hegy környékén különösen.

Már az ünnepélyes megnyitóra is folyamatosan érkeznek a delegációk és a sportolók, gyorsabb közlekedésük érdekében külön sávokat is elkülönítettek, ennek ellenére sokan hosszú dugókra számítanak.

A különleges sávokat zöld Rio 2016 feliratokkal jelzik. Azok az autósok, akik engedély nélkül hajtanak be egy ilyen sávba, magas pénzbüntetést kapnak. A brazil O Globo napilap honlapja szerint hétfőn összesen 120 kilométernyi dugó volt Rióban és több mint ezer autóst büntettek meg az olimpiai sávok jogtalan használata miatt.

Eduardo Paes keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: "ez egy történelmi esemény a város számára". A két szabadnapot pedig azért kapják a rióiak, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon nekik a rendkívüli menetrend.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!