szerző:
hvg.hu

Egy vagyonba kerül a gyermek eljuttatása a felnőttkor és a felsőoktatás kapujába.

Sokba kerül egy gyermek felnevelése, de konkrétan mennyibe? A HVG e heti száma részletesen bemutatja, hogy a szülők mire mennyit költenek, míg a gyermek (és a testvérei) a pelenkás korból eljutnak a felnőttkor küszöbére.

Ha a gyerekneveléssel töltött időt és "szolgáltatásokat" is beleszámoljuk, akkor brutális összegek jönnek ki: egy testvérpár könnyen belekerülhet akár 40-40 millió forintba is. Az egyke gyerekre 18 éves koráig akár 70 millió forintot is áldozhatnak a családok, a háromgyermekeseknél viszont 38 millió forint körül lehet egy-egy gyerek felnevelésének költsége.

A számolást illetve a gyerekek után járó állami juttatásokat és kedvezményeket a HVG e heti számában találja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!