szerző:
hvg.hu

Minden feljelentést elutasított az ügyészség, nem vizsgálják, mi történt azzal a 7,6 millió dollárral, ami a baltás gyilkos kiadásakor érkezett.

Hiába tett az Átlátszó és tőlük függetlenül a Jobbik is feljelentést a Magyarországra érkező gyanús azeri dollármilliók miatt, nem indul nyomozás, az ügyészség minden feljelentést elutasított. A beadványokhoz bizonyítékként csatolt cégpapírokat és bankszámlakivonatokat egyáltalán nem értékelték.

A Guardian és a korrupcióellenes OCCRP az ősszel tárta fel, hogy 2012 és 2014 között összesen 3 milliárd eurót költött el Azerbajdzsán arra, hogy politikusokat és médiaszereplőket megvesztegessenek, így javítsanak a korrupt diktatúra imázsán. 2012-ben, épp akkoriban, amikor a kormány kiadta a baltás gyilkost Azerbajdzsánnak, egy gyanús magyarországi számlára 7,6 millió dollár érkezett. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elutasította, hogy a két ország feltűnően jó viszonyának bármi köze lenne az átutalásokhoz. Az azeriek pedig ismerős bűnbakot találtak: szerintük az örmény lobbi és Soros György a hibás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!