szerző:
hvg.hu

Nevelési célzattal nem nő a fizetés.

Csak a gyerekek gyógyszerét váltják ki, ruhát pedig senkinek sem vesznek - így osztható be a közmunkásbér a szakszervezet szerint. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban nemrég azt közölte: várhatóan évekig nem emelnek majd a közfoglalkoztatottak havi 54300 forintos fizetésén, hogy minél többen visszatérjenek a munka világába.

A legfrissebb adatok szerint 183 ezren dolgoznak közmunkásként. A szakszervezet szerint a többség hiába akar, nem talál állást, miközben a fizetés harmadával kevesebbet ér, mint 2010-ben - hangzott el az RTL Híradóban.

A csatorna riportere megkérdezte a Fidesz szóvivőjét is arról, mire lehet elég ez az összeg, Puskás Imre azonban csak azt tudta elismételni, amit Matolcsy Györgytől hallhatott még 2012 elején.

A közmunkások helyzetével az RTL Híradója foglalkozik bővebben.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!