szerző:
hvg.hu

Mintegy 1,9 milliárd forinttal léphetik túl az eredeti előirányzatot, amit valószínűleg "eszközbeszerzésre" fognak költeni.

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg Orbán Viktor aláírásával a kormányhatározat, amely jóváhagyja a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások

legfeljebb 1 884 179 607 forint összeggel történő túllépését.

A rendelkezés határideje azonnali, bár az nem derül ki, hogy honnan tudják már márciusban, hogy kevés lesz az idei költségvetésben előirányzott terrorellenes pénz.

A kormányhatározat második pontja mondjuk segít az eligazodásban, eszerint ugyanis "a terrorizmus elleni küzdelemhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósítása során" a mintegy 1,9 milliárd forint elköltésénél nem kell tartani magukat a 2013-as beszerzési stopról rendelkező határozathoz.

A most hivatkozott 2013-as kormányhatározat arról szól, hogy a kormány alá tartozó költségvetési szerveknél tilalmat rendelnek el informatikai eszközök, bútorok, autók és telefonok beszerzésére. Ezt a "terrorellenes intézkedések" címszóval most megkerülik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!