szerző:
hvg.hu

Nem marad az állam tulajdonában, és nem a Miniszterelnökség egyik szerve használja majd a felújítást követően a józsefvárosi Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest, a kormány ugyanis arról döntött, hogy azt a református egyháznak adja – közölte a napi.hu.

A kormány december 30-ai határozatában döntött arról, hogy a megújuló Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest a Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a rekonstrukciót követően, azzal a céllal, hogy az épületet a jövőben a szomszédos épületben működő Károli Gáspár Református Egyetem használhassa – írta a napi.hu.

Az egyházi tulajdonába adással kapcsolatban a nemzeti fejlesztési miniszternek és a Miniszterelnökséget vezető miniszternek 2016. december 31-ig kell kidolgoznia megállapodást a kormány részére.

Korábban más volt a terv az épülettel kapcsolatban: a felújítás tervezésére kiírt közbeszerzés dokumentációjában az állt, hogy a rekonstrukció után a palotaegyüttes Múzeum utcai épületrésze protokolláris rendezvények, konferenciák, illetve bálok lebonyolítására lenne alkalmas, a Reviczky utcai szárny pedig irodai munkára, oda a Miniszterelnökség egyik szervezeti egysége költözne. 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!