szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem hitte el, hogy Almádiban 600 milliárd forintért létesül gigaberuházás? Akkor jól tette.

Több mint tíz éve tervezi, de most már reális esély is van rá, hogy megépülhessen a Balaton mellett az Aqua Regnum Hungary nevű futurisztikus, hatalmas aquapark, mondta el az Indexnek a projekt kitalálója, Gulyás Péter másfél éve.

A tavaly a sajtót bejárt tervek és sci-fit idéző látványképek szerint 110 hektáros, speciális fóliaszerkezettel fedett vizes szórakoztató centrum épült volna Balatonalmádi és Balatonfűzfő között. A költségeket 1,8-2 milliárd euróra tették, ami forintban több mint 600 milliárd. A Magyar Nemzet most rákérdezett, hogyan áll a beruházás, amely irreálisnak tűnt, ám reálisnak mondták egy éve. A 2017 júliusi válasz az önkormányzat részéről most mindenkit lelombozhat, aki szereti, ha gigaberuházás terheli a környezetét. Íme a Nemzetnek megküldött tájékoztatás:

Almádiban nem lesz buborék, az biztos!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!