szerző:
hvg.hu

Egészen egyedi történet Nógrád megyéből, roma felzárkózással megspékelve.

A HVG e heti száma részletesen bemutatja Elroy Thümmler holland üzletember történetét, aki beleszeretett egy Nógrád megyei kis faluba, olyannyira, hogy sorra meg is vette majdnem az összes házát. Bedepusztán rajta kívül már csak két magyar maradt, egy méhész és egy vadász.

A házakat tulajdonképpen nem is megvette, hanem elcserélte: a bedepusztai – főleg roma – családoknak más falvakban vett jobb házakat, és ők oda költöztek.

Ha kíváncsi, hogy Thümmler a személyes motiváció mellett milyen üzleti megfontolásból vásárolta fel a falut, és milyen a Magyarországon élő holland közösség élete, a HVG e heti számának összeállításából megtudhatja.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!