szerző:
hvg.hu

Muskátlikat ültettek csütörtökön a Sirok-Bükkszék közötti közút kátyúiba. A bükkszéki polgármesterasszony az akciót figyelemfelhívásnak szánta, mert a rossz állapotú út visszaveti az idegenforgalmat is.

Zagyva Ferencnéhez naponta érkezik panasz a Bükkszékre vezető út tűrhetetlen állapotáról, amit főként a külföldiek kifogásolnak. Az elmúlt év decemberében adták át a Salvus gyógyvízéről híres község megaberuházását, az 1,3 milliárd forintból megépült fedett gyógyfürdőt, ahová sok vendéget várnak külföldről is. A siroki vár jelenti a másik vonzerőt, amit szintén az elmúlt évben újítottak fel és tettek látogathatóvá.

Elegük van a kátyúkból
©

Ez a két turisztikai centrum kiegészíti egymást, mivel mindössze 8 kilométer a közöttük lévő távolság. Ezen a relatíve rövid szakaszon néhányan kátyúszámolásba kezdtek, de négyszáznál megálltak, mert nem látták értelmét a folytatásnak. Zagyváné a virágültetési akcióval azt szeretné elérni, hogy a közútkezelő foltozza be az alacsonyabb rendű utakon is a kátyúkat, mert nekik a bevételekből kell törleszteni a beruházásra felvett banki hitelt.

400 után feladták a számlálást
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!