szerző:
HVG

Már a pályázat meghirdetésekor jól körülhatárolható, mely cégek esélyesek a geotermikus energia kutatására kiírt koncessziókra: a Mol és egy feltörekvő kis cég, az EU-Fire Kft. - írja e heti számában a HVG.

A Mol lehetséges szerepe nem okozott meglepetést, hiszen az olajvállalat a szénhidrogén-kutatások egyfajta melléktermékeként már könyvtárnyi szakirodalmat hozott össze a geotermikus energiához szükséges ismeretek területén.

Az ausztrál Green Rock Energy International Ltd.-del 2008-ban önálló leányvállalatot gründolt, és a fúráshoz szükséges méregdrága eszközei is megvannak. Mire azonban bármilyen komolyabb projektjük beindulhatott volna, az állam becsukta előttük a kapukat a 2500 méter alatti mélységek zárttá nyilvánításával.

A Mol most diplomatikusan csak annyit válaszolt a HVG-nek, hogy a projektek megtérülését jelenleg vizsgálják. Viszonylag új szereplő a piacon az EU-Fire Kft.

Arról, hogy kik ők valójában, a HVG e heti számában olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!