szerző:
hvg.hu

A tűzoltószövetség alelnöki posztjáról leváltják, a lovagrendben azonban tag maradhat Sisák Imre pásztói politikus, aki keményen zsidózott egy múlt héten elterjedt hangfelvétel tanúsága szerint. A legfurcsább szál a történetben, hogy akit a hangfelvételen szidott, az ő javaslatára lett Pásztó saját halottja, és Sisák az illető temetésén is hosszasan méltatta az elhunytat. Sisák felszólalt a pásztói holokausztmegemlékezésen is.

Lemondatják a Magyar Tűzoltó-szövetség alelnöki posztjáról Sisák Imre pásztói politikust, a Fidesz és az MDF korábbi közös jelöltjét – írta a keddi Népszabadság.

Mint arról beszámoltunk, egy YouTube-videofelvétel tanúsága szerint Sisák, aki a pásztói polgármesteri szék elvesztése után kormánytisztviselői posztot kapott, keményen zsidózik egy korábbi beszélgetésben. A felvétel még polgármestersége idején készülhetett. A felvétel következményeként a Miniszterelnökség utasítására a Nógrád Megyei Kormányhivatal felmentette Sisák Imrét.

Sisák Imre
©

Sisák tagja a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrendnek is, amelynek vezetői közé tartozik Paskai László nyugalmazott bíboros is. A lovagrendnél a lapnak azt mondták, bár a rend szellemiségétől idegen, amit Sisák mondott, kizárási eljárás csak akkor indulhat, ha valaki súlyosan megsérti a katolikus egyház tanítását. Ez viszont most nem áll meg, úgyhogy Sisák maradhat a rendben. 

A Népszabadság felidézi, mit mondott Sisák: az a probléma, hogy a "piszkos zsidóknak" csak a "saját zsebük" fontos. Bár akadt egy-két zsidó ismerőse, Sisák nem volt velük közvetlenebb kapcsolatban. Egészen addig, amíg "ez a Krämer" be nem került a pásztói testületbe. Na, "ezen az egyetlen emberen keresztül megtapasztaltam, hogy milyen aljas, piszkos egy népség" – fejtette ki. Krämer László 2006 és 2010 között volt Pásztón képviselő az MSZP színeiben.

A legfurcsább szál

A legfurcsább szál a történetben, hogy amikor Krämer László meghalt, a pásztói közgyűlés éppen Sisák javaslatára döntött úgy, hogy saját halottjának tekinti. Sőt, a temetésen Sisák hosszasan méltatta az elhunytat.

A kormányhivatali pozíciójából kirúgott politikus felszólalt a holokauszt hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen is. Dömsödi Gábor pásztói polgármester felidézte, hogy a zsidótemetőben tartott rendezvényen ő is beszédet mondott, és szóvá tette, hogy körükben is van olyan személy, "aki antiszemita megnyilvánulásai miatt méltatlan a megemlékezéshez". Ránézett Sisákra, aki erre "vörös arccal, dúlva-fúlva elhagyta a helyszínt" – idézte fel Dömsödi.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!