szerző:
hvg.hu

Két ok miatt döntött a felmondás mellett: elfogytak a szakképzeltt nővérek és az orvosok is.

Csurgai Annamária egyike azon hét anszteziológusnak, akik felmondtak a Szent Imre Kórházban. 7 évig dolgozott ott.

A Tényeknek azt mondta, két oka volt, hogy a felmondás mellett döntött. Egyrészt elfogytak a szakképzett és ügyes nővérek az osztályról, emiatt egyre nehezebbé vált az ő munkájuk és az orvosoké is, a másik ok pedig az, hogy az orvosok is elfogytak.

Panaszkodott a munkakörülményekre is: gyakori volt, hogy 24 órán keresztül folyamatosan dolgoztak, 2 éve nem emelték a fizetését, bruttó 509 ezer forintot kapott, ami nettó 325 ezer forint. Ehhez jött még az ügyeletért kapott pénz. Nem volt ritka, hogy heti 6 éjszakát nem aludt otthon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!